Předchozí další
Předchozí další

Kyseliny

Filtry a řazení
řazení
  • Nejoblíbenější
  • Nejprodávanější
  • Relevance vyhledávání
  • Cena vzestupně
  • Cena sestupně
  • Název produktu od A do Z
  • Název produktu od Z do A
Relevance vyhledávání
Značka
Filtry a řazení

Hebe vám zobrazuje produkty v pořadí („placement“), které zohledňuje vaši historii vyhledávání a nákupů, ale i používaných filtrů nebo jiných kritérií. Zjistit více

  • Nejoblíbenější
  • Nejprodávanější
  • Relevance vyhledávání
  • Cena vzestupně
  • Cena sestupně
  • Název produktu od A do Z
  • Název produktu od Z do A
Relevance vyhledávání
Počet produktů: 825
Filtry a řazení
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO
  • PŘIDÁNO

Kyseliny

Kyseliny jsou jednou z nejčastěji používaných přísad v kosmetice. To není překvapivé, protože tyto chemické sloučeniny mají skutečně rozmanité účinky a jsou skvělé pro řešení kožních problémů. Díky nim můžete pleť zbavit nečistot, některých nemocí, odumřelé kůže a ještě ji pořádně hydratovat. Jak dělíme kyseliny a jak používat kyseliny v kosmetice a každodenní péči?

Rozdělení kyselin

Typicky lze kyseliny v kosmetice rozdělit do čtyř hlavních skupin v závislosti na jejich chemické struktuře a intenzitě působení na pokožku. Jsou to tyto skupiny:

  • alfa-hydroxykyseliny (AHA) - kyseliny s nejintenzivnějším exfoliačním účinkem. Jsou rozpustné ve vodě a mohou proniknout do hlubokých vrstev pokožky. Jejich účinek se liší v závislosti na koncentraci. Mezi AHA kyseliny patří mimo jiné kyselina mandlová nebo mléčná, která kromě exfoliačních, anti-aging a antibakteriálních vlastností stimuluje vlasové cibulky k růstu, a proto je běžnou složkou vlasové kosmetiky;
  • beta-hydroxykyseliny (BHA) – jejich zástupcem je kyselina salicylová. Je šetrnější než AHA kyseliny a zřídka způsobuje alergie, a navíc je perfektní pro péči o aknózní, mastnou nebo smíšenou pleť;
  • lipo-hydroxykyseliny (LHA) – to jsou deriváty kyseliny salicylové, které pomáhají zesvětlit zabarvení a mají antioxidační vlastnosti;
  • polyhydroxykyseliny (PHA) - nezpůsobují podráždění a pomaleji pronikají do vrstev pokožky, ale díky tomu může být jejich působení intenzivnější. Mohou je používat i lidé s citlivou pokožkou. Mezi PHA kyseliny patří například kyselina laktobionová, která skvěle hydratuje, a glukonolakton, známý svými regeneračními a protizánětlivými účinky.

Kyselina v kosmetice – jak ji používat?

Při výběru kyseliny pro vaši péči věnujte pozornost její koncentraci. Pro začátek stojí za to začít s kosmetikou s nízkou koncentrací kyselin a v případě potřeby je zvýšit. Kyseliny je nejlépe používat večer, na vyčištěnou pleť – během dne mohou reagovat s vnějšími faktory a zbytečně vaši pleť vysušovat. Některé kosmetické přípravky s kyselinami jsou vhodné pro každodenní použití, jiné by se měly používat pouze jednou týdně, proto vždy pečlivě čtěte etikety a doporučení výrobce.